Untitled Document

2011-09-28

Hej alla glada Dackar!

Nu var det VÄLDIGT länge sen ordf skrev nåt här.
Kanske bättre att sparka henne så det blir nåt skrivet :)

Jag hoppas att ni alla har haft en underbart skön semester, för nu har ni nog redan börjat jobba igen.
Jag har iaf haft EN underbart skön semestervecka.
Tyvärr har det inte blivit så mycket dansande för min del under sommaren, haft annat att göra.
Men nu har vi då dragit igång med en ny kursomgång. Vi har slagit ihop våra två grupper till en o hoppas att så många som möjligt vill fortsätta trots sammanslagningen.
Vi får hjälpas åt o dela på tillfällena så det blir lite blandning av danser o svårighetsgrader. Det är bara att lära o gå igenom utlärningen i sakta mak så hinner nog alla lära sig. Rep, rep o åter rep J
Hoppas det är fler som tycker som jag.

Nu är det heller inte så länge kvar tills vår årliga Dackedans ska gå åt stapeln.
Även detta år lägger vi den i Västervik och det är helgen den 7 - 9 okt 2011
Hoppas så många som möjligt har anmält sig. Och har ni inte anmält er än, så snälla ta chansen o anmäl er till en väldigt trevlig o gemensam trivsel helg med bl.a dansare från massa andra klubbar.
Mycket dans, god mat, utlärning av nya danser och Sist men inte minst få nya bekanskaper bland andra klubbmedlemmar. Det är en sån härlig stämning hela helgen. Så gå in o anmäl er NU på hemsidan ;P

Det va några ord om hösten :)

Ha det gott o dansa på // Ordf Ninni


2010-08-10

Hej!

Hoppas att ni inte har regnat bort i sommar...
I skrivande stund är jag iaf inne på min 4e o sista semestervecka. Visst har det varit underbart med lite ledighet, trots att vädrets makter inte alltid varit på min sida.
Jag hoppas att ni varit ute o dansat nånting i sommar. En del har varit på Chappen vet jag.
Sen var vi ett glatt gäng på 8 dansare som åkte till Kalmar på hamndansen den 2 aug, som planerat! Det var trevligt o kanonväder fick vi :)
Några åkte nog till Sävsjö den 7 aug oxå .
Till alla er som tänker fortsätta (o det hoppas jag alla tänker göra) så börjar kurserna igen söndagen den 5 sep. Nyb kl 17,00 - 18,30 o träningsgrp 18,45- 20,15 Plats: i gympasalen Sen ser jag fram emot om så många som möjligt vill o kan anmäla sig o delta i vårt 5-års jubileum, som hålls i Västervik på Lysingsbadets camping den 8 - 10 okt (ist för på Böda) Dackedansen fyller nämligen 5 år i år. Hoppas det kan bli en upplevelse. Tänk er, vi har hållt Dackedansen vid liv i 5 år, inte konstigt att man (jag) känner sig gammal... Haha!

Ha det nu så gott så hoppas jag att vi ses på golvet! ;)

Kram Ordförande/Ninni


2010-01-05

Hej alla "dackar"

Nu var det länge sen det skrevs något här av ordföranden, tycker jag är dålig stil av henne.
Så nu får jag hjälpa henne lite =)
Jag vill börja med att tacka för det gångna året. Med allt vad dans o.dyl innebär. Det har varit en bra år med mycket dans, bra danser o härlig gemenskap, som vanligt!
Tycker att det var roligt att vi kunde dra igång en nybörjargrupp nu i höst oxå, synd bara att det inte kom så många som man räcknat med.
Men dom som kom var jätteduktiga o varmt välkomna till klubben. Vill samtidigt ge vår yngsta nyb.deltagare en eloge för att hon stått ut med mitt tjat o för hennes prestation. Jätteduktig! (Ni andra oxå)
Ett stort tack vill jag även ge till Sandra, Annika o Kenneth för att ni ställde upp som instr på träningsgruppen, kände att jag inte hade pallat med det oxå.
Kurserna körs återigen på söndagar, med start v.4 och med en försmak m uppvisning o provapå sönd den 24 jan, v.3

Sist men inte minst vill jag välkomna Andrea ut på dansgolvet igen efter en lång tids frånvaro, kul att ha dej tillbaka!

Kram Ninni


2009-05-07

Ja, då var det väl dags igen att skriva ner några rader!!

Inte som ordförande direkt, utan mer som instruktör.

Jag vill bara passa på att tacka för en mycket trevlig o givande kurstermin…

Jag personligen tycker att det har varit väldigt bra grupper o bra gemenskap i grupperna, härligt att se er i både med o motgångar.

Sen kan jag tala om att jag hade ALDRIG för mitt liv trott att JAG skulle kunna stå där framför alla er o instruera o prata inför en hel grupp. Det är absolut inte jag =/ Har aldrig klarat av att prata inför folk i hela mitt liv innan, har inte vågat =(

Men jag hoppas att det har fungerat bra o ni har så gott som lärt er det ni ska… Det är iaf min önskan, att ni har tagit in det jag lärt ut. Det mesta iaf.

När jag ändå skriver, vill jag även passa på att Tacka Kenneth o Annika för all hjälp o stöd när det har dalat för mej.

Hoppas nu på en härlig och fin sommar med mycket dans. Glöm inte träningsdanserna, kolla hemsidan under evenemang.

Ha nu en skön sommar så ses vi ute på nån dans och senare även till höstens kurser!

Kram Ninni


2009-03-23

Hej alla mina undersåtar :)

Nu vill Jag passa på att tacka för förtroendet att vara ordförande i Dackebygdens LD!
Jag hoppas att jag ska kunna sköta det iaf nästan lika bra som mina företrädare Annika o Sandra.
Sen vill jag passa på att önska Sandra lycka till...
Nu har jag skrivit det viktigaste, så nu får ni vänta till nästa gång...
Jag måste ju få fundera ut vad jag ska skriva till er!

Ha det gott så hörs vi!!!

Kram Ninni


2008-08-13

Hej alla dansare!

Hoppas att ni har haft en skön semester med mycket sol och dans. Nu börjar det att dra ihop sig för kursstart och massor av rolig dans.

Sommardansen är redan nu på lördag, och sen kommer det en träningsdans söndagen den 31 augusti. Sen börjar kurserna v 36.

Sedan är det många fler träningsdanser och massor av danser att åka till och ännu längre fram har vi Böda projektet som har blivit väldigt populärt.

Instruktörer den här terminen kommer vara jag (Sandra) och Ninni. Så med detta vill jag hälsa alla varmt välkommna till Dackebygdens linedancers höst termin 2008 .

Om ni undrar något eller vill ha lite hjälp med kursval osv så tveka inte att ringa /maila mig eller Ninni.

Hoppas vi ses snart på dansgolvet

MVH Sandra Rydstrand


2008-05-08

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
 drivans blommor smälta ned och dö.
 Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.

Ja nu är våren här, det känns i luften och träden börjar sakta men säkert att bli gröna dessutom så närmar sig kurs avslutningen med stormsteg. Den 23 Maj så är det dags att svänga våra lurviga i Hultanäs Bygdegård. (Förhoppningsvis på utebanan "om vädret vill"). God mat, trevligt sällskap och massor av musik och dans, vad mer behövs för en riktigt lyckad kväll?

Det enda som faktiskt är tråkigt med en kursavslutning är att det betyder att kursen är slut för terminen ......trodde ni ja, vi har lite andra planer! Så för alla er som inte kan få nog av att dansa erbjuder vi nu en extra kurs som vi har döpt till "Sommarkursen".

Den kommer delas upp på 4 tillfällen á 2 timmar. Den kommer också att bestå av elever från alla kurserna som vi har haft nu under våren. Tanken är att det ska bli 2 danser per kväll en lättare och en lite mer att bita i. Anmäl er så fort som möjligt om ni är intresserade att gå den här kursen som jag personligen tror kommer bli helt makalöst rolig :).

Sen kommer det ju som vanligt att finnas danser att åka till under sommaren, nästan varje dag brukar man kunna åka till något ställe inte så långt härifrån och dansa av sig lite av all den goda grill maten som det förmodligen kommer att bli en del av för mig ialla fall.

Men slutligen vill jag påminna er alla om att det viktigaste av allt. Njut av det fina vårvädret som vi har fått och ta hand om er. Nu väntar snart hektiska semestertider, allt ska man hinna se och göra. Eller är du en sån som lägger dig i hängmattan med ett korsord....... hmm ja hoppas att ni alla får en härlig sommar med mycket dans och fint väder. Jag vill även tacka ännu en gång för förtroendet och allt stöd jag har fått i ordförandeskapet.

Sommriga hälsningar / Sandra


2008-03-17
TACK OCH HEJ FÖR MIG!!!!!

Jag har nu avgått som ordförande för Dackebygdens Linedancers och vill tacka för de här 1 1/2 åren och önska Sandra lycka till som ny ordförande.
O tack för den fina presenten!

Vi ses ute på dansgolvet, kanske redan till påsk ska bara klara av ett 90 års kalas först!!!

Puss o kram på er från Annika

Ps. Var och dansade i Kalmar i lördags jättekul men förkylningen är kvar så lite trött blev jag.


2008-03-04
Tack alla..

..som hjälpte till att göra vår dans 1 mars till en rolig kväll!!!
Och workshopen innan,Tack till Lisen

Vågar man hoppas på att det är vår nu eller...
är vinter/hösten äntligen slut nu? Känns som det i alla fall.

Snart ska jag på kurs, egentligen borde jag stanna hemma o vila för jag är förkyld men det går
ju inte när det är dans, det är bara att bita ihop.

Ha det bra många kramar från Annika


2008-02-05
HEJ ni har väl inte blåst bort


Vilket trist väder, inte särskilt upplyftande, vart har vintrarna tagit vägen. Snart har det varit höst i 2 år. Då är det tur att vi har dansen. Det piggar upp att få gå till våra kurser och träffa glada dansare och lära sig nytt.

Den 9 februari är det uppvisning i Älghult. Klockan 12:00 drar det igång i Degeln (vid skolan) Hoppas att det kommer många från klubben också och tittar på uppvisningen och är med på PrövaPå!  På lördags-kvällen är det öppendans i Oskarshamn som jag siktar att åka på, det var ett tag sen sist.

20 februari är det träningsdans och ni har väl inte glömt att boka in lördagen 1 mars då Dackebygden har öppendans i Klavreströms Folkets Hus. OBS! I år är tiden ändrad till: 18:00 - 23:00.

Ha det så bra och sköt om er!
Kram /Annika


2008-01-03
GOD FORTSÄTTNING!!!!!!

Hoppas ni är utvilade både i kropp och själ. För mig har det varit en lugn jul och nyår med lite fest och dans i mellandagarna. Dansade bort lite av julmaten på julstompen(välbehövligt) i Sävsjö och 5 januari ska jag dansa bort all choklad och kola, även det i Sävsjö. Kom ni också!!!

Snart är det träningsdans i Dackebygden! Titta under Evenemang.
Nu kan du också se planeringen för 2008 på vår hemsida.

Kram kram


2007-12-17
Hej på er!!

Snart är det bara en vecka till jul. Den ständiga frågan just nu är: Har du köpt alla klappar än? eller har du julstädat? eller har du fixat maten? Stress stress stress.

Visst  är det mysigt med jul och både få och ge julklappar och all god mat men det viktigaste är väl ändå att få träffa sina nära o kära. Släpp alla krav o måsten, stanna upp, njut av att få sitta tillsammans med familj och vänner.

HA EN RIKTIGT GOD JUL!!!!!

Kanske ses vi på dans i mellandagarna
Många kramar från Annika


2007-12-05
Hallå i höst mörkret(vinter kan man ju inte kalla det)!

Hörde att det blev en lyckad avslutning. Tack alla som var där o fixade och alla som var där o hade kul.
Jag tröstade mig med att åka till Bredaryd den 24 nov, workshops och dans, Roligt. Nu blir det nog ingen mer dans förrän efter jul, får hålla ut och repetera lite hemma.

Igår skulle jag på dop i Sävsjö men på väg 31 tog det slut, bilen ville varken köra framåt eller bakåt. Får se det från den ljusa sidan, inte varje dag man får åka bärgningsbil!

Varma kramar till er alla


2007-11-19
Hejsan!

Julen närmar sig med stormsteg, känns som att det inte alls var länge sedan sist. Inga julkänslor har infunnit sig ännu men de smyger väl sig snart på mig.

På fredag är det dags för fest för alla medlemmar. Tyvärr tyvärr kan jag inte komma, första (tyvärr ej sista nu väntar 1 månads slit) julbordet på jobbet, borde vara förbjudet att ha julbord innan 1 advent. Nu ska jag ej beklaga mig längre. Hoppas att ni alla kan komma och att ni har det helkul. Dansa och ät lite extra för mig.

Många kramar från Annika


2007-10-23
STORT TACK!!!!

Till alla som hjälpte till på Böda och ordnade med denna roliga helg. Även stort tack till alla som var där och förgyllde tillvaron.
Många roliga danser lärde vi oss(nu gäller det bara att komma ihåg dem). Många skratt, mycket dans, god mat precis som jag hade förväntat mig. Det enda tråkiga är att det gick alldeles för fort. Det kändes väldigt tomt o tyst när jag kom hem till Alvesta så jag var tvungen att sätta på lite country musik, då kändes det lite bättre. Hoppas vi ses på Böda nästa år!!!

På lördag ska jag dansa i Landsbro, följ med eller åk till Linköping på western festival. Whiskey and dynamite spelar. De är jätte bra. Hade gärna åkt till Linköping men min stackars slitna själ säger nej.

Många danser väntar i höstmörkret. passa på och kom med
Kram på er


2007-10-06
Hallå på er alla dansvänner!!!!Solen skiner och det är fantastiskt höstväder ute. Det är redan oktober och ni vet väl vad det innebär................ just det Böda helgen närmar sig. Jag ser verkligen fram emot en hel linedancehelg med god mat, underbart sällskap av alla glada människor, nya danser och mycket mer, alltså några härliga dagars uppehåll från vardagen. Hoppas vekligen att vi ses där!!!! Ni kommer inte att ångra er

Kram från Annika


2007-09-27
HALLÅ!!!

Det blev ju en helt otrolig show i lördags. Hoppas ni inte missade den.
Dolly, Kenny och Lucky var ju där! Stort tack till alla!

Läste i gästboken att dansskorna har kommit nu.

Nu ska jag hem och öva lite. Det är många danser som har försvunnit från hjärnan.

Kram på er

Annika


2007-09-18
Hej på er!!!!

Missa inte den fantastiska uppvisningen på lördag 22 september utanför Meny kl 11.00 i Åseda. En upplevelse ni sent kommer att glömma.

SÖKES
Fler som vill vara med i vår uppvissningsgrupp. Vi har jättekul och det gör inget om det blir lite variationer (det blir bara roligare då, tycker i alla fall jag). Hör av er till Heidi eller era instruktörer.

Dansa o bli glad!

Hörs snart igen!


2007-09-11
HEJ alla glada dansare!!!


Hoppas er sommar varit bra!!
Ni har väl inte deppat ihop för att det har blivit höst?!
Tänk på att kurserna har börjat igen och alla roliga danskvällar som väntar runt hörnet. NU finns det inga undanflykter längre. Upp ur soffan och ut på dansgolvet! Själv var jag i Alvesta 8 sept o svängde med benen tillsammans med Andrea, Sandra och andra glada.

En sista påminnelse om att beställa dansskor (och få extra-rabatten). Senast 13 sept vill Kenneth ha in beställningarna.

Vi hörs snart igen!

Många kramar från Annika 

 
Användarnamn
Lösenord

Förklaring stegbeskrivningar